Herhaalservice – Park Apotheek – Amsterdam

Park Apotheek

1e Oosterparkstraat 230 1091HM Amsterdam Tel:020-6652045 Fax:020-6652279

Herhaalservice

Altijd voldoende geneesmiddelen in huis? Wanneer u chronisch geneesmiddelen gebruikt, krijgt u voor een langere periode medicatie mee. Na die periode vraagt u bij uw huisarts een herhaalrecept aan en kunt u de geneesmiddelen bij uw apotheek ophalen. Als u meerdere geneesmiddelen naast elkaar gebruikt kan het ook voorkomen dat u van het ene geneesmiddel meer voorraad hebt dan van het andere, zodat u meerdere keren per kwartaal uw herhaalmedicatie aanvraagt.

Wat is de herhaalservice?

De herhaalservice is een dienst waarbij u voor (een deel van) uw medicatie geen herhaalrecepten meer hoeft aan te vragen. De huisarts en de apotheek zorgen samen voor uw herhaalmedicatie. Met de herhaalservice vraagt uw apotheek de herhaalrecepten aan bij uw huisarts. Uw huisarts stuurt het recept rechtstreeks naar uw apotheek. In de apotheek worden de geneesmiddelen voor u klaargezet en u krijgt bericht dat u ze kunt komen afhalen. Natuurlijk kunnen deze geneesmiddelen desgewenst bij u thuis worden bezorgd.

Voordelen van de herhaalservice

• Gemak
Door het aanvragen van de herhaalrecepten en het klaarzetten van de geneesmiddelen neemt de apotheek het initiatief voor het op peil houden van uw geneesmiddelenvoorraad.
• Verhoging therapietrouw
Doordat de geneesmiddelen automatisch voor u worden klaargemaakt merkt u of u wellicht te weinig of te veel gebruikt. Het is erg belangrijk dat u uw geneesmiddelen op het juiste tijdstip en in de juiste hoeveelheid gebruikt.
• Veiligheid
Uw apotheker controleert uw geneesmiddelengebruik. Met de herhaalservice is de apotheker tevens in staat om uw totale geneesmiddelengebruik bij elke herhaalaflevering persoonlijk te evalueren.

Wijzigingen in uw geneesmiddelengebruik

Het is belangrijk dat u nieuwe geneesmiddelen en wijzigingen in uw geneesmiddelengebruik aan uw apotheek doorgeeft, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u uw geneesmiddelen tegelijk krijgt. Synchroniseren noemen wij dat. Ook wanneer u moet stoppen met het gebruik, bijvoorbeeld op advies van een specialist, dan horen wij dat graag van u. U blijft zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in uw geneesmiddelengebruik.

Hoe kunt u deelnemen?

Wilt u gebruik maken van deze herhaalservice, geef dit dan door aan een medewerker of stuur ons een mail. De apotheker of apothekersassistent(e) neemt met u uw actuele geneesmiddelengebruik en geneesmiddelenvoorraad door. Vervolgens wordt met u afgesproken vanaf welke datum de herhaalservice van start gaat.

Hoe vraag ik herhaalrecepten aan voor mijn overige geneesmiddelen?

Voor geneesmiddelen die niet onder de herhaalservice vallen (bijv. crèmes, geneesmiddelen die niet chronisch gebruikt worden), verandert er niets. Herhalingen vraagt u op dezelfde manier aan zoals u dat nu ook doet. Voor meer informatie of vragen over uw genees- of hulpmiddelen kunt u terecht bij één van onze apotheken.